Reactivare societate la ANAF

reactivare ANAF, societate inactiva Reinvent ConsultingUn contribuabil este declarat inactiv si ii sunt aplicate prevederile din Codul Fiscal privind efectele inactivitatii daca se afla in una din urmatoarele situatii:

 • nu isi indeplineste, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege;
 • se sustrage controalelor efectuate de organul fiscal central prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
 • organul fiscal central constatata ca nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat;
 • societatea este in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in Registrul Comertului (durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani);
 • durata de functionare a societatii este expirata;
 • societatea nu mai are organe statutare;
 • durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu social este expirata.

Atentie!  Organele fiscale anuleaza, din oficiu, inregistrarea unei persoane in scopuri de TVA, daca este declarata inactiva din punct de vedere fiscal.

Declararea ca inactiv a contribuabilului se efectueaza de catre organul fiscal central, prin decizie, emisa conform competentelor si procedurii stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F., care se comunica contribuabilului.


Contribuabilii declarati inactivi se pot vizualiza in  “Registrul contribuabililor inactivi sau reactivati”, registru care este public si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Click aici pentru vizualizare.


Societatile inscrise in acest registru nu au dreptul sa obtina venituri din exploatare, pana in momentul reactivarii lor.


Platitorul declarat inactiv se reactiveaza daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:

 • isi indeplineste toate obligatiile declarative prevazute de lege;
 • nu inregistreaza obligatii fiscale restante;
 • organul fiscal central constatata ca functioneaza la domiciliul fiscal declarant.

In cazul anumitor contribuabili, este necesar ca acestia sa nu se mai afle in situatia pentru care au fost declarati inactivi, conform mentiunilor inscrise in registrele in care au fost inregistrati.

Decizia de declarare in inactivitate/ reactivare produce efecte fata de terti din ziua urmatoare datei inscrierii in Registrul Contribuabililor inactivi/ reactivati (in termen de cel mult 5 zile de la data comunicarii).
 

Putem asigura si indeplinirea conditiilor juridice de reactivare a unei societati, in functie de cauza inactivitatii fiscale (ex. Sediu social expirat – putem face mentiuni la Registrul Comertului de prelungire/ schimbare sediu social, oferim servicii de gazduire sediul social etc.).

Asiguram serviciul de preluare a documentelor.

Tarif cerere reactivare societate suspendata la ANAF300 Ron

 

 

Oferta sediu social, Reinvent Consulting
 

Ai nevoie de ajutor?

Consultantii nostri va stau la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 09:00-17:30 la numarul afisat!

(021) 318.69.60

 

 

Ne puteti gasi la sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti sau la unul din sediile secundare:

 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462 
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.054.733

SUNA ACUM!

 
 
 

 

 

oferta contabilitate firma Reinvent Consulting

 

reducere onorarii servicii juridice Reinvent Consulting