Infiintari entitati juridice: Infiintare sindicate

Sindicatul este forma de organizare voluntara a angajatilor, in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor lor profesionale, economice si sociale in relatia cu angajatorul. Organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de organizatiile patronale, neputand desfasura activitati cu caracter politic. Este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.  Salariatii minori, de la implinirea varstei de 16 ani, pot fi membri ai unei organizatii sindicale, fara a fi necesara incuviintarea prealabila a reprezentantilor lor legali.

Constituirea, organizarea, functionarea, reorganizarea si incetarea activitatii unei organizatii sindicale se reglementeaza prin statutul adoptat de membrii sai, cu respectarea prevederilor legale. In absenta unor prevederi statutare exprese cu privire la reorganizarea si incetarea activitatii organizatiei sindicale, se vor aplica dispozitiile de drept comun privind incetarea persoanelor juridice.

Sindicatul dobandeste personalitate juridica de la data inscrierii in registrul special al sindicatelor,a hotararii judecatoresti definitive.

Acte necesare

Pentru infiintarea unui sindicat va sunt necesare urmatoarele:

 • cerere de inscriere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul acesta (se redactateaza de catre noi) - se anexeaza originalul si cate doua copii certificate de reprezentantul legal de pe urmatoarele acte:
 • procesul-verbal de constituire a sindicatului, semnat de membrii fondatori ( se intocmeste de catre noi);
  • CI membri;
  • statutul (se intocmeste de catre noi);
  • lista membrilor organului executiv de conducere a sindicatului, cu mentionarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiei/ functiei si a domiciliului acestora;
  • dovada spatiului unde va fi stabilit sediul (principal);
  • varianta de denumire.

Termenul pentru constituirea unui sindicat este de 45-60 de  zile lucratoare - moment in care acesta va fi pe deplin functionala. Obtinerea hotararii judecatoresti privind dispunerea inscrierii in Registrul special se face in 21 de zile, insa, datorita procedurilor ce trebuie indeplinite pentru ca aceasta hotarare sa ramana definitiva, termenul ajunge pana la 45 (de zile lucratoare).

Tarife infiintare sindicate

Servicii prestate

COST TOTAL
Onorariu, Taxe, Cazier Fiscal*

Valoare minima patrimoniu Termen
Constituire Fundatie 1.300 RON - in Bucuresti
2.000-2.500 RON - in tara
70.000 RON regula
12.000 RON exceptie
se recupereaza
45 zile lucratoare
Modificare Fundatii 800 RON - 45 zile lucratoare
Prelungire sediu social 400 RON - 2 zile lucratoare

Termeni si conditii:

 • Returnarea onorariului se poate face doar in situatia in care exista o culpa exclusiva a Prestatorului pentru nerealizarea unui serviciu platit. In acest ultim caz, returarea se va realiza dupa analizarea circumstantelor care au determinat un rezultat negativ, si dupa obtinerea aprobarilor necesare, durata medie fiind de 30 de zile lucratoare. 
 • In cazul prelungirii sediilor sociale, Prestatorul nu-si asuma obligatia de a notifica Beneficiarul cu privire la momentul expirarii, desi in principiu, in functie de logistica de care dispune, va lua masuri in acest sens, dar in sensul exercitarii unui drept, nu al unei obligatii. 

Daca nu optati pentru niciunul dintre serviciile juridice sau financiare marca REINVENT CONSULTING, la finalul consultantei va trebui sa achitati tariful aferent : 150 RON/ 30 de minute. 

Date contact:

In cazul in care  doriti si alte detalii privind procedura de constituiri firme,va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro.

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti - telefon 021.318.69.60/  0720.370.029
 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462.
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: in parcarea cu plata de langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.054.733

 

Oferta sediu social, Reinvent Consulting
 

Ai nevoie de ajutor?

Consultantii nostri va stau la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 09:00-17:30 la numarul afisat!

(021) 318.69.60

 

 

Ne puteti gasi la sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti sau la unul din sediile secundare:

 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462 
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.054.733

SUNA ACUM!

 
 
 

 

 

 

reducere onorarii servicii juridice Reinvent Consulting

Incepe o afacere acum!

Alatura-te celor peste 30.000 de clienti Reinvent Consulting.

Infiinteaza online