Reinvent - Infiintare firma in 3 pasi simpli

Titlu pagina

Infiintare cu Reinvent in 3 pasi simpli

Incepe o afacere acum!

Start

 

 

Infiintare Persoana Fizica Autorizata PFA

Daca doriti servicii de infiintari firme ieftin, atunci ati ajuns exact la locul potrivit. La intrebarea "cum fac un pfa?" gasiti raspunsurile  privind documente deschidere persoana fizica autorizata, onorariu, pret, costuri, pasi.

Detalii firme pfa

infiintare PFA pfa, infiintare persoana fizica autorizata, infiintarea unei firme pfa Reinvent ConsultingPersoana Fizica Autorizata este o entitate fara personalitate juridica.

In temeiul dreptului la libera initiativa si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Persoanele fizice mentionate anterior pot desfasura activitatile economice individual si independent ca persoane fizice autorizate. Acestea trebuie sa aiba un sediu profesional pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Raspunderea patrimoniala in cazul unei Persoane Fizice Autorizate (P.F.A.) se face cu intregul patrimoniu al persoanei fizice.

O Persoana Fizica Autorizata (P.F.A.) poate avea angajati.

Costurile de infiintarea unei firme pfa sunt mai scazute decat in cazul societatii cu raspundere limitata, iar evidenta contabila se tine in partida simpla.

De asemenea, costurile administrative sunt mai scazute decat cele ale unei societati cu raspundere limitata.

Acte necesare infiintare PFA 2018 - cum fac un PFA

 • Copie C.I.
 • Copie dupa dovada de proprietate (in cazul in care nu aveti unde sa va inregistrati sediul, puteti opta pentru serviciul nostru de gazduire sedii sociale)
 • Documente care atesta pregatirea/experienta profesionala: Copie dupa diploma/acte de studiu/atestate (care sa aiba legatura cu obiectul de activitate ce urmeaza a fi desfasurat) - dovada calificarii in domeniul de activitate urmarit
 • Contract de comodat (il realizam noi)
 • Specimen de semnatura (se da la notar)
 • Procura notariala (daca doriti sa rezervam noi numele societatii/ sa depunem dosarul fizic la ONRC) 

 

Tarife infiintare PFA Persoana Fizica Autorizata
 • 210 RON - Bucuresti si Ilfov;
 • 310 RON - alte judete

Tarifele noastre sunt complete! Includ taxe, TVA, onorariu.

Daca nu se deruleaza activitate la sediul profesional sau aveti o activitate care permite doar activitate pe teren (Ex. constructii, transport etc.), atunci este nevoie de autorizarea activitatii la terti (autorizare activitate pe teren, la sediul clientului, terta locatie etc.) - cost aditional 100 RON.

Se achita si o taxa suplimentara de 50 RON (pentru imputernicirea notariala care sa ne permita sa realizam rezervarea de denumire in numele dumneavoastra).

Durata infiintare PFA: 5-7 zile Bucuresti si Ilfov / 15-20 zile alte judete -  din momentul in care dosarul este complet si avem toate actele necesare primite de la dumneavoastra.

Tarife gazduire sediu profesional PFA sector 6

Oferta "Platiti 1 an de gazduire si primiti 2 !!!! Platiti 2 ani de gazduire si primiti 4 !!!!"

 • 65 Euro - perioada 6 luni
 • 120 Euro - perioada 1 an + 1 AN GRATUIT !!!
 • 220 Euro - perioada 2 ani + 2 ANI GRATUIT !!!
 • 275 Euro - perioada 3 ani

Preturile de mai sus NU contin TVA.

OFERTA infiintari firme GRATUIT!  Infiintare PFA Gratuit, daca alegeti pachetul de contabilitate cu plata in avans pentru primele 6 luni.

 • Tarifele pentru evidenta financiar-contabila pornesc de la 175 lei/ luna, depind de forma de organizarea, numarul de salariati, numarul de documente.
 • Serviciile sunt desfasurate si super-vizate de catre experti contabili, acreditati CECCAR, CCFR si CAFR.

Plata in rate! Daca sunteti posesorul unui card de credit Raiffeisen, Banca Romaneasca sau Banc Post, aveti posibilitatea de a plati oricare din pachetele de mai sus, pana in sase rate egale, conform conditiilor de acordare a cardului de credit si agreat de catre dumneavoastra impreuna cu banca emitenta. Ratele sunt acordate ulterior de catre banca emitenta a cardului de credit.

Important! Daca nu optati pentru niciunul dintre serviciile juridice sau financiare marca REINVENT CONSULTING, la finalul consultantei va trebui sa achitati tariful aferent : 150 RON/ 30 de minute. 

Ce impozite, taxe si impozite trebuie sa plateasca un PFA?

Impozit pe venit: 10%

Cota TVA:  

 • 19% de la 1 ianuarie 2017;
 • 9% pentru prestarile de servicii si/ sau livrari de bunuri enumerate la art. 291,  alin 2 din Codul Fiscal;
 • 5% pentru prestarile de servicii si livrarile de bunuri enumerate la art. 291, alin 3 din Codul Fiscal.

Contributia pentru pensii (CAS) va fi de 25%, aplicata unui venit ales de catre contribuabil cel putin egal cu salariul minim brut pe tara (1.900 de lei) ,

Contributia la sanatate (CASS) pentru PFA va fi de 10% la salariul minim pe economie (1.900 lei)

Impozit pe venit de 10%, indiferent de valoare, pentru toata suma (10% din venitul net, care se calculeaza ca diferenta dintre veniturile incasate si cheltuielile deductibile realizate in cursul anului fiscal sau 10% din norma de venit).

Contributia de asigurari sociale (CAM) in valoare de 2.25 % se plateste de catre PFA-urile care au angajati.

Atentie!

Contributiile nu se calculeaza la tot venitul PFA, ci doar la valoarea unui salariu minim pe economie, spre deosebire de salariu, unde se aplica la valoarea intreaga.

Daca un PFA se incadreaza in plafonul de maxim 22.800 lei venituri anuale, nu platesti contributii sociale, ci doar impozit de 10% pe venitul net obtinut.

Calcul contributii:

CAS 1.900*25% = 475 lei lunar, adica   1.425 lei, trimestrial/ 5.700 lei, anual.

CASS 1.900*10% = 190 lei lunar, adica 570 lei, trimestrial/ 2.280 lei, anual.

Cititi si: Contabilitatea unui PFA in 2018 - un rezumat 

Termeni si conditii:

 • Returnarea onorariului se poate face doar in situatia in care exista o culpa exclusiva a Prestatorului pentru nerealizarea unui serviciu platit. In acest ultim caz, returarea se va realiza dupa analizarea circumstantelor care au determinat un rezultat negativ, si dupa obtinerea aprobarilor necesare, durata medie fiind de 30 de zile lucratoare. 
 • In cazul prelungirii sediilor sociale, Prestatorul nu-si asuma obligatia de a notifica Beneficiarul cu privire la momentul expirarii, desi in principiu, in functie de logistica de care dispune, va lua masuri in acest sens, dar in sensul exercitarii unui drept, nu al unei obligatii. 

In cazul in care doriti si alte detalii despre acte pentru infiintare PFA, costuri, pasii pentru infiinatrea unui PFA fata de raspunsurile mentionate in aceasta pagina va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro.

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti - telefon 021.318.69.60/  0720.370.029
 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor, langa Promenada Mall- telefon 0733.050.462.
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: in parcarea cu plata de langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.054.733
 
 
 

 

Oferta sediu social, Reinvent Consulting
 

Ai nevoie de ajutor?

Consultantii nostri va stau la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 09:00-17:30 la numarul afisat!

(021) 318.69.60

 

 

Ne puteti gasi la sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti sau la unul din sediile secundare:

 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462 
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.054.733

 

 
 
 

 

 

 

reducere onorarii servicii juridice Reinvent Consulting

Incepe o afacere acum!

Alatura-te celor peste 21 000 de clienti Reinvent Consulting.

Infiinteaza online