Totul despre acte firma. Ce acte sunt necesare pentru procedura juridica de infiintari societati: SRL sau SA? Ce acte imi trebuie pentru a deschide o firma?

Un om informat are sanse sporite pentru a duce la bun sfarsit obiectivele propuse. Asadar fie ca doriti sa infiintati un SRL, fie doriti sa infiintati un SA, aici gasiti informatii complete despre acte necesare pentru a deschide o firma.

Infiintare firma GRATUIT  - 

pentru abonamentele de contabilitate pe 6 luni

Infiintarea este gratuita pentru firmele cu 2 asociati, de la al 3-lea se achita 50 RON/ asociat. Pentru infiintare cu asociat strain, se achita 200 RON/ asociat. Tarifele de contabilitate pornesc de la 180 lei/ luna. Click detalii.

Pret infiintari firme (taxe Registru, onorariu, TVA incluse)

Cost infiintare SRL asociat unic:

350 lei (toate taxele incluse)  - Bucuresti/ Ilfov

450 lei (toate taxele incluse)  - alte judete

Daca este vorba de SRL cu mai mult asociati se adauga suma de 50 lei - asociat persoana fizica si 100 lei - asociat persoana juridica. Daca este vorba de infiintare srl cu asociat strain se adauga suma de 200 lei.

Cost infiintare SRL-D:

210 lei (toate taxele incluse)  - Bucuresti/ Ilfov

310 lei (toate taxele incluse)  - alte judete

IMPORTANT! In functie de locul unde se declara activitatea firmei, in cazul iprocedurii de infiintari societati (SRL/ SRL-D) de multe ori este nevoie de autorizarea activitatii la terti (pe teren, la sediul clientului, in cazul gazdurii sediului pe cabinet de avocat)- cost 100 lei. 

Cost infiintare SA: 1000 euro - onorariu

Acte necesare pentru infiintarea unui srl:

Infiintari firme Acte necesare pentru srl Acte pentru deschiderea unei firme infiintare societate comerciala infiintare firma infiintari societati Reinvent ConsultingCopie act identitate/ pasaport asociat/ asociati

Dovada sediului social 

1. daca sediul social va fi stabilit intr-un imobil care va apartine sau care vi se pune la dispozitie in mod gratuit, atunci sunt necesare urmatoarele: copie act proprietate, copii acte identitate proprietari

In cazul in care spatiul este la bloc, atunci este nevoie de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari.

2. daca sediul social va fi stabilit intr-o locatie inchiriata sunt necesare urmatoarele: copie act proprietate, copii acte identitate proprietari, contract de inchiriere

3. daca nu aveti un spatiu sau nu doriti sa va stabiliti firma in locuinta dumneavoastra, atunci puteti opta pentru varianta gazduirii sediului pe cabinet de avocat.

Pentru ca dovada dreptului de folosire a spatiului alocat sediului social face parte din lista de acte necesare pentru srl.

Reinvent Consulting va ofera sedii sociale in orice sector din Bucuresti si in judetul Ilfov.

Oferta "Platiti 1 an de gazduire si primiti 2 !!!! Platiti 2 ani de gazduire si primiti 4 !!!!"

 • 65 Euro - perioada 6 luni
 • 120 Euro - perioada 1 an + 1 AN GRATUIT !!!
 • 220 Euro - perioada 2 ani + 2 ANI GRATUIT !!!
 • 275 Euro - perioada 3 ani

Preturile de mai sus NU contin TVA.

Click aici pentru detalii privind acest serviciu de gazduire sediu social.

In lista de acte pentru deschiderea unei firme este inclusa si dovada rezervarii denumirii firmei la Registrul Comertului.

Noi ne ocupam de acest demers, dumneavoastra trebuie sa ne comunicati 3 variante de nume dorite si in maxim 24 ore aveti rezervarea inregistrata fizic. Dovada rezervarii numelui va fi parte din dosarul de infiintare.

Alte acte necesare pentru firma srl: 

 • specimen de semnatura - se da gratuit la Registrul Comertului sau contra cost la notar
 • declaratia la notar de asociat -  poate fi realizata gratuit la unul dintre avocatii nostri!
 • dovada varsarii capitalului social - 200 lei (ulterior infiintarii firmei acesti bani se pot retrage oricand din cont).

Si nu il ultimul rand va trebuie sa ne comunicati ce activitate doriti sa demarati, iar noi vom alege codurile CAEN potrivite.

Noi vom redacta actele necesare, vom depune dosarul la Registrul Comertului si vom ridica actele finale.

Aceasta este lista cu acte necesare pt infiintarea unui srl, intreaga procedura dureaza maxim 5 zile lucratoarea daca avem primita lista cu acte necesare deschiderii unei firme. Redactarea actelor dureaza 24 ore, depunerea si solutionarea dosarului maxim 3-4 zile.

Si daca nu vreau SRL si aleg SRL-D?

Acte necesare pentru infiintarea unui srl infiintari firme Reinvent ConsultingActe necesare srl-d -  aceleasi ca in cazul infiintarii unui SRL, cu mentiunea ca nu exista taxele de infiintare afente societatilor comericale, iar obiectele de activitate sunt limitate la maximum 5 coduri CAEN.

Alt aspect de luat in considerarea - dupa 3 ani, un SRL-D trebuie sa isi schimbe forma juridica in SRL.

Asadar pentru a usura procesul de infiintari societati de mai sus, ce acte trebuie pentru a deschide o firma?

In cazul in care alegeti sa va infiintam firma, in prima etapa lista cu acte necesare firma noua cuprinde doar copie act identitate, 3 variante de denumiri si obiectul de activitate dorit. Dupa ce facem rezervarea de denumire, mergem mai departe cu restul procedurii de infiintare.

Ce acte trebuie pentru infiintarea unei firme  - societate pe actiuni?

Ce acte trebuie pentru deschiderea unei firme infiintare firma infiintare srl infiintari societati comerciale Reinvent ConsultingCopie B.I./C.I./Pasaport - Asociat(i)/ Administartor(i);

Copie Contract Spatiu - al locatiei in care se va afla sediul social (cu datele de identificare ale proprietarilor);

Actul Constitutiv (redactat de catre noi);

Contractul de Comodat - daca este cazul (redactat de catre noi);

Adeverinta Asociatie de Propietari - daca este cazul (redactata de catre noi);

Declaratiile de Asociat / Asociat Unic si Administrator,

Specimene de Semnatura al Administratorului.

Alte acte necesare pt infiintarea unei firme de tipul unei societati pe actiuni - dovada sediului social.In situatia in care veti inchiria un imobil pentru sediul social, este suficient sa ne aduceti pentru inceput doar copii ale actelor de identitate ale asociatilor/ administratorilor si sa va ganditi la cele trei denumiri ale societatii. Contractul de inchiriere il veti putea incheia in baza rezervarii de denumire eliberate de ONRC, in posesia careia veti intra in maxim 24 de ore.

Daca veti inchiria de la o persoana juridica, vom avea nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil. Spre deosebire de varianta gazduirii sediului social pe cabinet de avocat,optiune expusa mai sus la sectiunea acte necesare firma srl, in cazul unei societati pe actiuni nu exista aceasta posibilitate. Legal nu se poate.O societate pe actiuni poate avea minim 2 actionari, care pot fi persoane fizice sau juridice romane sau straine, iar capitalul social minim este echivalentul a 25.000 Euro.

Asemanator listei de acte necesare pt srl si in cazul infiintarii unei societati pe actiuni, totul porneste de la numele viitoarei SA, copii acte identitate actionari si locatia sediului in jurul carora se vor tese documentele necesare: contract de comodat, daca si unde cazul sau contract de inchirirere.

Pe langa intrebarea "Ce acte trebuie pentru deschiderea unei firme?", o alta intrebare este "Sa optez pentru statutul de platitor de TVA sau neplatitor de TVA?"

Puteti fi neplatitor de TVA doar daca aveti incasari sub 300.000 lei anual. Daca se depaseste acest plafon treceti automat la platitor de TVA. 

Fie ca vreti sa investigati care este procedura juridica, fie doriti sa demarati imediat un business, intotdeauna dupa expunerea ideei de afacere, urmeaza parcurgerea informatiilor despre acte necesare firma noua. 

REINVENT CONSULTING: liderii pietei infiintari societati

Date de contact:

In cazul in care la intrebarea "Ce acte trebuie pentru a deschide o firma?"  mai doriti si alte detalii fata de raspunsurile mentionate in aceasta pagina va asteptam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro.

Daca v-ati hotarat putem demara infiintarea firmei dumneavoastra la oricare din sediile noastre:

 • Sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti - telefon 021.318.69.60/  0720.370.029
 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462.
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: Vis-a-vis de Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.050.465

 

Actualizat la data de 02.12.2019

 

 

Oferta sediu social, Reinvent Consulting
 

Ai nevoie de ajutor?

Consultantii nostri va stau la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 09:00-17:30 la numarul afisat!

(021) 318.69.60

 

 

Ne puteti gasi la sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti sau la unul din sediile secundare:

 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462 
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.054.733

SUNA ACUM!

 
 
 

 

 

GHIDUL UNUI SRL

Ghidul SRL 2020, ghid antreprenoriat, ghidul antreprenorului roman, ghid SRL, ghid firma, Reinvent Consulting