Titlu pagina

Cum a inceput?

In anul 2007, autoritatile si locuitorii orasului Sydney au luat pozitie fata de amenintarea pe care o reprezinta pentru planeta noastra incalzirea globala. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, cladiri emblematice din Sydney si-au stins luminile. De asemenea, cca 2100 de companii si cca 2,2 milioane de persoane au luat parte la initiativa prin stingerea luminilor locatiilor si/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate in stand-by.
(citeste mai mult...)

 

Pamantul sufera. Stinge lumina.

Exista ceva de care nu are rost sa incercam sa ne ascundem. Este Adevarul!
Care este Adevarul in privinta incalzirii globale?
Adevarul este ca fiecare vara dintre ultimele a fost recunoscuta de catre specialisti ca fiind cea mai torida de cand se fac inregistrari meteorologice. Adevarul este ca aceasta tendinta va continua.
(citeste mai mult...)

 

Actioneaza!

Cand milioane de oameni din toata lumea spun laolalta "Sunt o persoana responsabila", mesajul este mai puternic si ajunge mai departe, schimba din temelii moduri de a gandi si comportamente. Schimbarea reala si durabila incepe cu schimbarea pozitiva de mentalitate a fiecarei persoane cu privire la mediul inconjurator a carui parte suntem. Schimbarea suntem noi!
(citeste mai mult...)

 

 

Ce este ARCIP?

ARCIP reprezinta materializarea unei viziuni inovative a iesirii din criza economica actuala. Este mobilul prin care business-ul poate fi optimizat, iar rezultatele si fluxurile financiare imbunatatite si minutios controlate, astfel incat planurile si strategiile intreprinzatorilor sa poata servi ca ghid viabil in dezvoltarea afacerilor.

Asigurarea de Raspundere Comerciala pentru Incapacitate de Plata este produsul de care avem nevoie cand constientizam ca nu putem controla schimbarile de atitudine si nici circumstantele in care se vor dezvolta afacerile partenerilor contractuali, iar solutia strategica pentru minimizarea riscurilor care depind de acesti factori reinventeaza insasi ideea de business, avand drept efect si stimularea curajului intreprinzatorilor de a se implica in afaceri.
(citeste mai mult...)

 

Cui se adreseaza

ARCIP se adreseaza tuturor agentilor economici, societati comerciale, indiferent de forma de organizare, care doresc si trebuie sa isi asigure afacerea in vederea acoperirii riscului de incapacitate de plata - conform reglementarilor propuse, aceasta asigurare obligatorie se poate face pentru o suma minima, in functie de anumiti indicatori.

In acelasi timp, agentii economici pot incheia polite facultative de asigurare pentru incapacitate de plata, in acest mod contribuind suplimentar pentru o suma asigurata mai mare decat cea maxima admisa.
(citeste mai mult...)

 

Avantaje

 

 • Ofera incredere comerciantilor in dezvoltarea propriei afaceri, incurajand ideea de constanta in parteneriatul comercial in scop investitional;
 • Limiteaza blocarea fluxurilor comerciale ca urmare a lipsei de lichiditati - la un moment determinat - ale unui partener de afaceri;

(citeste mai mult...)

 

 

 

Un mic omagiu adus MAMELOR din sectia de Oncopediatrie

"Atunci cand devii mama esti "mama" tuturor copiilor. Din acel moment, orice copil ranit, abandonat sau speriat este al tau. Traiesti in mamele suferinde din toate rasele si toate credintele si plangi pentru ele. Tanjesti sa le alini pe toate mamele intristate." - Charlotte Gray

8 Martie - O zi a dragostei, credintei si sperantei minunat intruchipate in fiinta cu un nume drag sufletului nostru: MAMA. Impreuna cu prietenii nostri de la Asociatia Noi Orizonturi Familia am dorit sa le omagiem cu aceasta ocazie pe mamele din Sectia de Oncopediatrie a Institutului Clinic Fundeni, adevarate modele de luptatoare, permanent alaturi de copiii lor greu incercati de acest teribil flagel: cancerul.

Astfel, maine 07 martie, vom fi impreuna cu doamna Alina Cucerenco - manager proiect prezenti la Sectia de Oncopediatrie a Institutului Clinic Fundeni pentru a-i incanta pe toti cei prezenti cu jocuri interactive si trucuri magice. Robert Stevens, membru al Asociatiei, va aduce prin intermediul melodiilor interpretate la saxofon ghioceii sperantei in sufletele mamelor si copiilor lor, incurajandu-i sa priveasca cu optimism si incredere drumul pe care se afla si sa nu renunte niciodata sa lupte.

Speram ca, in aceste cateva ore, mamele si copiii sa simta in suflete bucuria de a avea alaturi prieteni care sa-i incurajeze pe drumul catre insanatosire.

 

Schimbam ceva in bine!

Grupul REINVENT a donat o cantitate considerabila de produse din carne Orfelinatului din comuna Peris. Astfel, doi colegi din echipa REINVENT au plecat sa aduca zambete pe fata unor copii mai putin fericiti.

Stim ca exista mult mai multe asezaminte care ar avea nevoie de asemenea donatii. Stim ca exista mult mai multe persoane care merita macar un gest in aceasta luna a faptelor bune, sau pe tot parcursul anului. Stim! Si mai stim si ca exista multe alte companii care inteleg ca nu se poate vorbi despre o reusita durabila fara o contributie adusa comunitatii din care faci parte. Antreprenoriatul responsabil este o obligatie nescrisa pentru orice agent comercial.

 

Actiune umanitara de Craciun!

Grupul REINVENT se va implica si anul acesta in preajma sarbatorilor de Craciun in actiuni de sustinere a unor proiecte menite sa aduca un zambet pe fata celor mai putin norocosi. Astfel, unul din proiectele in care ne vom implica va fi oferirea de cadouri constand din produse de Peris si sprijin financiar unui numar de 55 de copii care provin din medii defavorizate prin intermediul Fundatiei Sf Dimitrie.
Solutionarea problemei copiilor defavorizati este dovada maturitatii unei societati, a intelegerii ideii ca numai un om educat este mostenitorul viitorului. Centrul Social pentru Copii Sf Dimitrie dezvolta cu succes o adoptie educativa a copilului, prin constituirea unei retele de solidaritate in jurul unui copil, oferind prezenta afectiva, sprijin si interventie profesioniste, acompaniere in educatie si dezvoltare, mobilizand familia, scoala, comunitatea.
Implicarea REINVENT in acest proiect vine pe fondul crezului fundatiei si anume actionarea intotdeauna pentru mentinerea copilului in familie, pentru intarirea relatiilor familiale, singurele care-i pot oferi identitate si radacini solide.

Cadourile din partea Grupului REINVENT vor fi oferite Vineri la orele 10.00 la Sediul Fundatiei Sf Dimitrie, Str. Matei Basarab nr. 50, sector 3, Bucuresti.

 

Dai un Like, donam un leu! Campanie derulata pe Facebook de catre Reinvent Consulting prin care se finanteaza modernizarea laboratorului Sectiei de Oncopediatrie din cadrul Spitalului Fundeni

In fiecare an, peste 5000 de copii sunt internati in cadrul Sectiei de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Fundeni, fiind diagnosticati cu leucemie sau cu alte tipuri de cancer. Multi dintre ei vin din medii defavorizate social.

Reinvent Consulting sprijina Programul "Vreau sa cresc mare!", initiat de Asociatia Noi Orizonturi Familia. Acesta urmareste ca, in perioada 2011-2012, sa modernizeze laboratorul de genetica moleculara, unde se realizeaza diagnosticul leucemiilor acute si depistarea infectiilor la pacientii imunodeprimati/cu transplant.

Ne-am fixat urmatoarele obiective:

 • sa procuram reactivii specifici necesari pentru implementarea unor noi metode de analiza de biologie moleculara, importante pentru depistarea, confirmarea si urmarirea bolii minime reziduale la copii cu leucemie acuta, ceea ce va permite clasificarea in grupe de risc a pacientilor si o imbunatatire a managementului bolii, precum si luarea unor decizii medicale importante pe termen scurt si lung. Acest lucru va ajuta la cresterea ratei de supravietuire la copiii cu leucemie acuta.
 • sa procuram o platforma automatizata pentru microscopul Zeiss.

Pentru atingerea acestor obiective, grupul de companii care activeaza sub marca Reinvent Consulting a demarat o campanie pe Facebook. Fiecare persoana care detine un profil va putea ajuta cu o simpla actiune strangerea de fonduri pentru modernizarea laboratorului din cadrul Sectiei de Oncopediatrie a Spitalului Fundeni. Campania poarta numele "Dai un Like, donam un leu!".

Practic, pentru fiecare Like dat pe pagina Campaniei, Grupul Reinvent va dona 1 leu Sectiei de Oncopediatrie a Spitalului Fundeni, pentru modernizarea laboratorului de genetica moleculara.

Noi suntem responsabili sociali. Poti demonstra ca si tu esti. Intra pe pagina noastra si actioneaza!

Ce poti sa faci pentru a sustine Campania "Dai un like, donam un leu!":

 • participa la strangerea fondurilor printr-un simplu Like pe pagina de Facebook a campaniei,
 • foloseste aplicatia de Facebook si anunta pe Wall sustinerea ta, astfel incat si prietenii tai sa afle si sa ne poata sustine,
 • trimite tuturor cunostintelor tale un e-mail cu textul specificat pe pagina campaniei,
 • da un mass message pe Messenger, cu textul urmator: "Pentru fiecare Like pe pagina campaniei sponsorul va dona 1 leu Sectiei de Oncopediatrie a Spitalului Fundeni",
 • pune ca status pe Messenger mesajul "Dai un Like, donam un leu", cu link-ul https://www.facebook.com/reinventconsulting?sk=app_281521391889776
 • posteaza pe site-ul companiei tale, ori pe cel pe care il administrezi, sau pe blogul tau, unul dintre bannere sau textul de la pagina de pe Facebook a Campaniei,
 • trimite acest mesaj la postul de radio pe care il asculti, iar daca esti chiar crainic, difuzeaza-l pe post,
 • trimite acest mesaj la postul TV pe care il urmaresti, iar daca lucrezi in cadrul unei televiziuni, trimite mesajul redactorului de stiri care se ocupa de sectiunea Social, spre difuzare,
 • trimite acest mesaj ziarului pe care obisnuiesti sa-l citesti, iar daca lucrezi in cadrul redactiei unui ziar, trimite mesajul redactorului care se ocupa de sectiunea Social, spre publicare,
 • trimite acest mesaj unor persoane foarte active pe Facebook, sau pe blog, evident, daca ii cunosti.

 

Parcul Izvor prinde radacini!

Reinvent Consulting sustine proiectul Copaculmeu.ro, Campanie organizata cu sprijinul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Campania este una de implicare sociala si educare - un manifest prin care se doreste crearea unei legaturi personale a oamenilor care iubesc natura cu orasul Bucuresti.

Este o campanie ecologica ce are ca scop principal incurajarea plantarii copacilor atat la nivel individual cat si prin proiecte de plantare. Pe plan secundar campania isi doreste: sa incurajeze reciclarea si folosirea responsabila a resurselor, sa informeze persoanele despre efectele negative ale poluarii si ale defrisarii, sa ofere articole informative legate de plantarea si ingrijirea copacilor, sa prezinta alte informatii care au legatura cu copacii.

Situat central si avand 17 hectare de verdeata, Parcul Izvor reprezinta o destinatie populara atat pentru turistii care viziteaza Casa Poporului cat si pentru locuitorilor din zona. 2010 a fost anul modernizarii si infrumusetarii parcului Izvor, fiind inaugurat si un un loc de joaca pentru copii numit "Miniparlamentul Copiilor" cu suprafata de 2.400 de metri patrati si organizandu-se o campanie ecologica prin care s-au plantat 130 de copaci. Anul acesta targetul este plantarea a 300 copaci ornamentali.

Evenimentul va avea loc sambata 22 octombrie incepand cu ora 11:00 in parcul Izvor din Capitala! 300 de copaci ornamentali sunt dati spre adoptie pentru a ne infrumuseta parcul si a aduce o contributie personala la imbunatatirea vietii noastre bucurestene.

 

Bucuria copiilor - de nepretuit.

...ar spune o binecunoscuta reclama!
Sambata a fost distractie, iar imaginile spun de la sine.
Am servit bunatati la micul dejun, am plecat la gradina zoologica, ne-am jucat si am facut poze, am luat apoi pranzul in foisorul de la zoo, am discutat cu astronomul si am privit prin luneta, ne-am jucat din nou iar, la intoarcere, am daruit cadouri marca Marriott si Reinvent Consulting.

Galerie foto

 

Copiii ne aduc impreuna

"Daca ne intrebam adesea, darul cunoasterii va veni." - spune un proverb al indienilor Arapaho.
Curiozitatea este definitorie pentru copii, iar ei trebuie pretuiti macar pentru ca ne sunt modele in acest sens.

Astazi este 1 Iunie si merita sa ne amintim de cei mai mici dintre noi (si, de ce nu, de copiii din noi!).
Ce veti face pentru a va arata aprecierea pentru copii?

Reinvent Consulting si JW Marriott sunt parteneri pentru a doua oara, iar acest lucru este prilejuit de Ziua Internationala a Copilului. Ne-am gandit sa aducem bucurie in sufletele unor copii care zambesc mai rar. Este vorba despre cei 35 de copii de la Scoala Speciala Nr. 8, din Str. Victor Daimaca Nr. 2.

Asa ca am pregatit pentru ei un program special, cu vizita la gradina zoologica, pranz in foisor, ora de astronomie, jocuri, cadouri si poze.

Veniti si voi??

 

Schimba ceva in bine!

Centrul Social pentru Copii Sfanta Macrina Asociatia Noi Orizonturi-Familia

Una dintre firmele din Grupul de companii Reinvent a donat o cantitate de peste 1000 de kilograme de produse din carne si, in colaborare cu Asociatia Noi Orizonturi Familia, doi colegi din echipa Reinvent au plecat sa aduca zambete pe fata oamenilor mai putin fericiti. Itinerariul a cuprins Complexul Odai (Soseaua Odaii Nr. 3-5), Centrul de Ingrijire si Asistenta Sf. Elena (Str. Barbu Delavrancea Nr. 18), Centrul Social pentru Copii Sf. Macrina (Str. Ilarie Chendi Nr. 14), Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte - Vitan (Calea Vitan Nr. 267-269), Asociatia Noi Orizonturi Familia (Aleea Varful cu Dor Nr. 37).

Stim ca exista mult mai multe asezaminte care ar avea nevoie de asemenea donatii. Stim ca exista mult mai multe persoane care merita macar un gest in aceasta luna a faptelor bune, sau pe tot parcursul anului. Stim! Si mai stim si ca exista multe alte companii care inteleg ca nu se poate vorbi despre o reusita durabila fara o contributie adusa comunitatii din care faci parte. Antreprenoriatul responsabil este o obligatie nescrisa pentru orice agent comercial. De aceea asteptam sa luati legatura cu noi pentru ca pe viitor actiunile de acest fel sa fie mult mai ample. Cunoasteti asezaminte de copii, sau de batrani, in situatii dificile? Conduceti o companie care si-ar putea uni eforturile cu ale noastre? Va rugam sa ne scrieti folosind formularul de la pagina Contact.

Multumim si pe aceasta cale Asociatiei Noi Orizonturi Familia si doamnei Alina Cucerenco - Manager de proiect in cadrul Asociatiei!

 

Actiune umanitara de 1 iunie

campanie-umanitaraAm decis sa facem ceva pentru cei mai putin norocosi decat noi. Am decis,

Situatia grava

Zi de zi, in Bucuresti, zeci, sute de societati comerciale intampina o situatie momentan fara iesire. Societatile comerciale in curs de infiintare, precum si cele cu dosare de mentiuni (deschideri/inchideri puncte de lucru, suspendari/reluari de activitate, cesiuni, schimbari de sedii etc.) primesc termene de judecare a dosarelor peste 2 pana la 11 luni, desi legea prevede ca procedura inscrierii la Registrul Comertului dureaza doar 3-5 zile lucratoare.
(citeste mai mult...)

 

Protestul

In mijlocul acestei perioade atat de pline de evenimente politice si - oricum - tensionate economic, institutiile si oamenii politici trec cu vederea fenomenul extrem de grav ce se desfasoara la Registrul Comertului Bucuresti.
(citeste mai mult...)

 

In media

Materialele pe care le-am pus la dispozitie au facut obiectul, sau au stat la dispozitia realizarii unor reportaje si articole.
(citeste mai mult...)