Reinvent - Infiintare firma in 3 pasi simpli

Titlu pagina

Infiintare cu Reinvent in 3 pasi simpli

Incepe o afacere acum!

Start

 

 

Infiintari entitati juridice: Infiintare sindicate

Sindicatul este forma de organizare voluntara a angajatilor, in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor lor profesionale, economice si sociale in relatia cu angajatorul. Organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de organizatiile patronale, neputand desfasura activitati cu caracter politic. Este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.  Salariatii minori, de la implinirea varstei de 16 ani, pot fi membri ai unei organizatii sindicale, fara a fi necesara incuviintarea prealabila a reprezentantilor lor legali.

Constituirea, organizarea, functionarea, reorganizarea si incetarea activitatii unei organizatii sindicale se reglementeaza prin statutul adoptat de membrii sai, cu respectarea prevederilor legale. In absenta unor prevederi statutare exprese cu privire la reorganizarea si incetarea activitatii organizatiei sindicale, se vor aplica dispozitiile de drept comun privind incetarea persoanelor juridice.

Sindicatul dobandeste personalitate juridica de la data inscrierii in registrul special al sindicatelor,a hotararii judecatoresti definitive.

 

 

Acte necesare

Pentru infiintarea unui sindicat va sunt necesare urmatoarele:

 • cerere de inscriere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul acesta (se redactateaza de catre noi) - se anexeaza originalul si cate doua copii certificate de reprezentantul legal de pe urmatoarele acte:
 • procesul-verbal de constituire a sindicatului, semnat de membrii fondatori ( se intocmeste de catre noi);
  • CI membri;
  • statutul (se intocmeste de catre noi);
  • lista membrilor organului executiv de conducere a sindicatului, cu mentionarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiei/ functiei si a domiciliului acestora;
  • dovada spatiului unde va fi stabilit sediul (principal);
  • varianta de denumire.

 

Termenul pentru constituirea unui sindicat este de 45-60 de  zile lucratoare - moment in care acesta va fi pe deplin functionala. Obtinerea hotararii judecatoresti privind dispunerea inscrierii in Registrul special se face in 21 de zile, insa, datorita procedurilor ce trebuie indeplinite pentru ca aceasta hotarare sa ramana definitiva, termenul ajunge pana la 45 (de zile lucratoare).

 

Tarife infiintare sindicate

Servicii prestate

COST TOTAL
Onorariu, Taxe, Cazier Fiscal*

Valoare minima patrimoniu Termen
Constituire Fundatie 1.200 RON - in Bucuresti
1.700 RON - in tara
70.000 RON regula
12.000 RON exceptie
se recupereaza
45 zile lucratoare
Modificare Fundatii 700 RON - 45 zile lucratoare
Prelungire sediu social 370 RON - 2 zile lucratoare

 

Oferta sediu social, Reinvent Consulting
 

Ai nevoie de ajutor?

Consultantii nostri va stau la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele 09:00-17:30.

(021) 318.69.60

 

 

Ne puteti gasi la sediul central din Splaiul Independentei nr 273, Sector 6, Bucuresti sau la unul din sediile secundare:

 • Sector 1: Intersectie strada Avionului cu strada Aripilor - telefon 0733.050.462
 • Sector 2: Calea Mosilor intersectie cu Bulevardul Carol, langa ANAF Sector 3 situat pe Calea Mosilor nr.156 - telefon 0733.054.277
 • Sector 3: Langa Registrul Comertului (Piata Muncii, Bucuresti) - telefon 0733.050.465

 

 
 
 

 

 

 

reducere onorarii servicii juridice Reinvent Consulting

Incepe o afacere acum!

Alatura-te celor peste 21 000 de clienti Reinvent Consulting.

Infiinteaza online